4 kaşık çorbası tarifi, nasıl yapılır?

4 kaşık çorbası tarifi, en az malzeme ile yapılabilecek en lezzetli tariflerden bir tanesidir. Yeşil mercimek, kırmızı mercimek, bulgur ve pirinç gibi bakliyatların bir arada pişirilmesi ile yapılır. Her malzemeden sadece bir kaşık içerdiği için oldukça erişilebilir bir tariftir. Bol miktarda protein içermesinin yanı sıra aynı zamanda oldukça doyurucudur.

Sadece 4 malzemeden oluşuyor olması onu hem ekonomik hem de pratik kılar. Yüksek protein içermesi sebebiyle vücuda yüksek oranda enerji sağlar. Kolay yapımı ve eşsiz lezzeti ile deneyen herkesin bayılacağı 4 kaşık çorbası tarifini sizler için hazırladık.

İşte bol yoğurtlu ve terbiyeli 4 kaşık çorbası tarifi…



4 KAŞIK ÇORBASI TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi İçin;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 damla limon suyu

Üzeri İçin;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

4 kaşık çorbasını yapmak için öncelikle tüm bakliyatları bir tencere içerisine alın ve 6 su bardağı suyu içerisine ekleyip kısık ateşte haşlanmaya bırakın. Bakliyatlar bir köşede haşlanırken 4 kaşık çorbasının terbiyesi için yumurta, yoğurt, limon suyu ve unu bir kâse içerisinde birleştirin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

Adım 2

Bakliyatlar haşlandıktan sonra birkaç kepçe sıcak suyundan alıp terbiyeyi ılıştırın. Ilıyan terbiyeyi yavaşça tencerenin içerisine ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın.

Adım 3

4 kaşık çorbası koyulaştıktan sonra ayrı bir sos tavası içerisinde tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra içerisine nane ve pul biberini ekleyip ocağın altını kapatın. Tereyağın sıcaklığı ile baharatları birkaç tur karıştırın. Hazırladığınız sosu 4 kaşık çorbasının içerisine ekleyip karıştırın.

4 kaşık çorbası hazır. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x